dilluns, 21 d’abril del 2008

dansa ara



Res millor que el díptic de l'Ajuntament de Barcelona per presentar el que significa el "Dansa Ara", l'activitat music-escolar que vam presenciar el passat dilluns 16 d'abril al Poble Espanyol de Montjuïc:

"L’activitat DANSA ARA continua la tasca iniciada fa més d’una dècada pel Fem Dansa en l’ensenyament de les habilitats rítmiques i artístiques. Va dirigida a l’alumnat de segon de primària que es converteix en el protagonista d’aquest espectacle de dansa contemporànea. El treball previ amb el seu professorat, durant tot el curs, fa possible que aquest esdeveniment sigui gaudit per gairabé quatre mil nens i nenes. Les sis ballades finals que tanquen l’activitat d’enguany compten amb la participació de més d’un centenar de centres educatius de la ciutat. A més, per cinquè any consecutiu, familiars d’aquests nens i nenes podran gaudir de l’espectacle protagonitzat per aquests joves dansaires".

Dilluns dia 16 era el torn del Jaume I, l'Escola del Gerard. Els dies abans el nostre nen gran va demanar amb un gran somriure i "si us plau" la presència del papes per tan important activitat. No ens hi podíem negar.
Autocars i més autocars van abarrotar els voltants del Poble Espanyol a Montjuïc. I, malgrat arribar amb temps, ens vàrem trobar amb una gran cua amb tots els papes, oncles i avis esperant que acabés el primer torn per accedir al recinte.

Tots els nens ja dintre, portes obertes, i a buscar lloc per veure les danses en condicions! Jo vaig acabar a sobre una cadira, amb la càmera de fotos en mode vídeo. Com tots els papes orgullosos, per immortalitzar el dia.

Per animar els nens a entrar al món de la dansa, i oferir una demostració a nens i adults, l'IES Institut del Teatre va oferir una demostració de balls de diversos estils. Em sembla una bona iniciativa perquè els nens coneguin aquesta disciplina artística, però crec que no hauria estat malament que per fer les coreografies es pensés també una mica en el públic, principalment nens de 7 i 8 anys. El ball que vaig trobar més adhient va ser el ball de palitrocs i cascabells.

I... a ballar!

Com va anar... això ho explica el Gerard:

"Totes les danses ens van sortir molt bé, sobretot les dues últimes, que crèiem que ens sortirien malament perquè al assajos no ens sortia gaire bé. Les altres ja teniem planejat que ens sortirien bé.
Ens van ensenyar dos dances que no teniem previstes.

La primera dansa que vam fer era la de la perdiueta. La segona la de les cintes. La tercera la lenta i la quarta la ràpida.

Van venir uns quants grups que no eren de segón però les fèien molt boniques.

Ens ho vam passar molt bé, contant amb l'autocar, que tothom estava jugant. A la tornada, la mestra -Fabiola- va dir que havíem de dormir però ningú no li vàrem fer cas.
Vam arribar a l'escola tard per dinar. Aquell dia vaig menjar molt ràpid".