dimarts, 25 de març del 2008

cabres de dues i quatre potes

Mentre el Gerard estava fent el cabra per la muntanya, l'Adrià, amb els seus papis, visitava altres cabres, aquestes de quatre potes.

La Fondaña és una fàbrica de formatge de cabra situada als afores de Benavarri, el poble on hem passat tres dies amb l'Adrià com a fill únic -si heu estat al poble, llegiu el relat de Jordi Pages Anson-.
No fa tants anys La Fondaña naixia com una petita iniciativa empresarial, amb quatre cabres i la venda en exclusiva del seu formatge de cabra artesanal. Ara l'exporten i tenen un important ramat d'animalons amb banyes.
Però el seu tarannà d'empresa de serveis es manté, i encara tenen el detall de deixar que els urbanites més petits s'apropin a la natura abraçant els cabritets nounats.

Acostumat a viure a ciutat, l'Adrià va passar un primer dia de camp bastant decebedor, demanant "bracitos" a la que una pedra li feia trontollar o se li creuava una cagadeta de cabra. Això va durar un dia, al següent el nen era una cabra més, amb el problema afegit que les cabres poden pujar als penyasegats més inaccesibles, però les cabretes de dues cames corren muntanya abaix, no per arribar abans, sinó perquè no saben frenar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si, molt macus els nens i la mare. Però, quan sortirà el pare?