divendres, 26 de novembre del 2010

Castellers, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.


Fins una altra, Guspires. Bon dia, Castellers.
Tenim la sort de viure a un barri molt ric en cultura popular i entramat sociocultural. Hem pogut viure de prop el món del foc de la ma de Guspires i hem aprés, com de totes les experiències, coses importants. Ara, els diables ja formen part del passat, tot i que continuarem anant a veure'ls cremar quan ho facin al barri.
Però viure en un entorn tan ric en cultura popular catalana també provoca estres, no et deixen descansar. Els tentacles de pop de l'entramat t'enganxen i, en el nostre cas, ho van fer els Castellers de Sants.
Van anar a caçar el Gerard a la seva pròpia escola, i al seu propi pati, en allò tan bonic de “temps de barri”. El dimarts següent només anàvem a veure més de prop com es preparen aquells que de tant en tant anàvem a veure a la plaça Bonet i Muixí.
Divendres passat, el Gerard recollia la camisa que el converteix en Borinot.
Sembla que hem arribat en bon any, amb una colla que carrega castells de 9 i és, des de fa uns dies, Patrimoni Immaterial de la Humanitat. I el que més m'agrada és que la UNESCO destaca que els castells "són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural" i proporcionen "un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat".

Disseny nou del bloc, vida nova pel bloc... o això espero.

El castell, made in Gerard Mercadé.

1 comentari:

MaVaz ha dit...

no me lo puedo creer!!!!! jajajaja!!!! por fin dejamos de ver la paella...
ole y ole por el Gerard... Qué miedo subir a los castells, qué valiente y que chulada!!!
y ole y ole por su mami... qué miedo dejarle subir y que valiente por volver a escribir... (anda, si me ha salido un pareado...jajaja!)