dijous, 1 de maig del 2008

gerard & jaume I


Aquesta entrada al bloc és la història de Jaume I, explicada pel Gerard.

I per què el Gerard vol instruir-nos en la vida de Jaume I?. Doncs molt senzill: Fins ara, la seva escola portava per nom: Pràctiques I. A partir de fa aproximadament un més, ha passat a dir-se Jaume I.

Comencem amb la vida de Jaume I explicada pel Gerard:


Jaume I va viure al segle XIII.
El Rei de Catalunya i Aragó, Pere el Catòlic deia a una noia que acabava de conèixer: ets molt maca, demà ens casarem. Això ho feia amb moltes altres noies. Llavors li van dir: "T'has de casar amb algú", i es va voler casar amb la filla del Rei de França.
No s'agradaven gaire. Llavors l'Església i altres van voler que tinguéssin fills i van disfressar la Reina com si fos una de les noies preferides del Rei. Només van estar junts una nit però ella va quedar embarassada i va nàixer Jaume I.
La mare de Jaume I va morir d'una malaltia anant cap a França i el pare de Jaume I va morir a la batalla de Montpelier, clavat per una llança.

Als 5 anys el van nomenar Rei i va fer la seva primera lluita als 12 anys.

Als 21 anys, el Rei Jaume I va decidir de fer la "Conquesta de Mallorca". Tothom estava implicat: Església, cavallers...
Llavors els mercaders va pagar els vaixells, les armadures, les espases, els escuts, els arcs i fletxes i les llances.
Quan anaven cap a Mallorca va haver-hi molta ventada. Als bons mariners els hi anava bé però els que eren de terra no van poder sobreviure.
Quan van arribar van muntar el campament i Jaume I va voler pactar amb el Rei però no va acceptar. Van fer el setge al voltant de la ciutat durant tres mesos.
Llavors van sortir els de la ciutat per tallar-lis l'aigua, però els van veure. Els Cavallers de Jaume I van començar a atacar la ciutat i van matar homes, dones i nens.
Aquesta és la Conquesta de Mallorca.

Petit trailer de: "la conquesta de Mallorca", dirigit, produït i gravat per Gerard Mercadé. Quan estigui enllestida la pel·lícula sencera, ja us la ensenyarem.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que tiemble Spielberg!!! Con este trailer ya estoy deseando ver la película entera...
Marta.(DIV)

Unknown ha dit...

ostres! ara ho estic estudiant lu del Jaume I!