dimecres, 28 de maig del 2008

colònies a torreferrana


Com us he comentat a l'anterior post, el Gerard tornava aquesta tarda de colònies. Al marxar estava tan nerviós que ni tan sols va dir adéu al seu pare des de l'autocar. La tornada ha estat una mica més efusiva i ha explicat al Xavi lo bé que s'ho ha passat a més de fer-li una forta abraçada.
Tot i estar una mica cansat, el Gerard ha volgut comentar-vos com han anat aquests tres dies que, encara que es preveien passats per aigua, només han vist la pluja un matí.

A continuació, la crònica escrita del Gerard:

Els nens de segon curs del Jaume I, de Barcelona, hem fet una sortida a Torreferrana.
Vam sortir dilluns passat de casa amb les motxilles. Les vam deixar a l'autocar i, cap amunt. Aquí teniu la foto.
Al cap d'una estona l'autocar va arrancar i vam trigar més de dos hores a arribar.
Vam descarregar a l'habitació. Vam preparar el sac, el pijama i la jaqueta i vam col·locar les motxilles contra una paret. Hi havia 4 lliteres i 1 llit a la nostra habitació. Érem: Pol i jo a la primera llitera, Lara i Marcel a la segona, Miriam i Héctor a la tercera, Laura i Marta a la quarta llitera i Jan al llit sol.
Llavors vam fer una mica d'esbarjo i vam anar a dinar. Després, a jugar al pati.

A la tarda ens van explicar que va caure una nau i anava dintre "Igor", un extraterrestre. Vam estar buscant pistes per saber coses de l'Igor. Quan vam tornar vam berenar i vam tornar a fer pati. Després a sopar i a tornar a tenir temps lliure. També vam fer jocs de nit i després ens van explicar el conte d'en Pol que volia ser detectiu i... "tots al llit".

Dimarts ens vam despertar a les vuit i ens vam vestir i netejar les dents. Vam esmorzar i vam fer esbarjo. Després ens van ensenyar un vídeo de l'espai.
A continuació vam dinar i va arribar l'hora del planetari. Allà vam veure les constel·lacions, que estan fetas d'estrelles.

Aquí hi ha una de les històries de constel·lacions que ens van explicar: per què existeixen la Ossa Major, la Ossa Menor i el Lleó.
La Ossa Menor va demanar a la seva mare si podia anar pel bosc. La seva mare li va dir que no però com era molt entremaliada no va fer cas i va marxar al bosc. Llavors li va preguntar a un ocell: -Què voldries jugar amb mi? -No perquè a tu el lleó se't pot menjar però a mi no perquè volo. Després va trobar un cèrvol: -vols jugar amb mi? -no perquè a tu se't pot menjar el lleó però a mi no perquè tinc banyes i em puc defensar.
Quan va trobar al lleó li va preguntar -què vols jugar amb mi? -no, jo et vull menjar. Llavors va aparèixer l'Ossa Major i la va defensar. Llavors la Ossa Major va deixar penjada d'un estel la Ossa Menor i així podem veure la Ossa Major, la Ossa Menor i el Lleó.

Després, quan estàvem jugant al pati ens vam cridar per anar a berenar. Després de berenar vam tornar a jugar fins l'hora de sopar.
Vam fer una mica de pati i després vam anar al bosc a buscar peces de la nau de l'Igor que s'havien perdut.
Va ser el dia de la Discoteca!!! Vam ballar molt, entre d'altres: "El chiki chiki", "La Macarena"... i després, cansats, a dormir.

Avui ens hem llevat i després de vestir-nos hem fet les motxilles. Abans d'esmorzar hem deixat les motxilles abaix. Hem esmorzat i després hem anat al pati i després hem fet un astronauta de paper, que podeu veure a la foto que incloc.
Ens hem ficat a dintre d'un cohet que baixava per dues cordes i aterrava a l'aigua. Ha estat molt divertit, tot i que anava molt a poc a poc.

Després ens han explicat una història de l'avi de l'Igor on sortien els planetes del Sistema Solar. Després hem estudiat una mica: la lluna, la gravetat, l'atmosfera de la terra i el radi de Mart.

Després hem dinat, hem fet esbarjo, hem posat les motxilles a l'autocar i hem tornat cap a Barcelona. Pel camí hem vist tres capítols d'Oliver i Benji.
Hem arribat abans d'hora i hem esperat que vinguéssinn els pares a buscar-nos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

HAS explicado muy ampliamente lo que has hecho en las colonias y lo bien que te lo has pasado . Cuando mire el cielo por la noche pensaré en tu cuento.
yaya Pilar

Anònim ha dit...

Hola Gerard i a tots els nens i nenes del Jaume Primer.

Gracies a vosaltres l'Igor ha pogut tornar a casa seva, i tots els monitors estem contents de la vostra ajuda.

Molts records.

Unknown ha dit...

us ho deurieu passar molt bé!!!!!!!!