dimecres, 25 de febrer del 2009

com trencar un vidre sense martell?


Ja fa temps que comentava amb el Xavi el curiós cartell que hi ha als trens nous: "Martell trencavidres" "Trencar el vidre per accedir al martell"
Ja d'entrada sembla una contradicció haver de trencar el vidre per aconseguir el martell trencavidres. Podrien posar un altre martell a fora per trencar el vidre i accedir al martell.
Recordo que no fa tant, als autobusos, en cas d'emergència havies de buscar algun objecte contundent al bolso per trencar el vidre, perquè el martell mai hi era. Els forts però minúsculs artefactes duraven un cop reposats el que un caramel a la boca de l'Adrià: "una mossegada". S'ha de reconèixer que eren molt bonics. Mai se'm va acudir fer-me amb cap, com a "bona minyona" que sóc, però reconec que eren llaminers.
I tornant a la actualitat, amb els martell ben protegit sota el vidre... proposo una altra opció: adaptar això que fan a alguns metros nous, on al costat de la maneta d'emergència hi ha una càmera de vídeo, a l'estil de "Gran Hermano". Si acciones la maneta sens raó important estàs perdut, entens.
No cal que funcioni, però una càmera disuasòria potser ens permetria tenir el martell a ma en cas d'emergència.