diumenge, 8 de febrer del 2009

les guspires de sants a berga


Bon dia a tots i totes, suposo que una bona ocasió per reactivar el bloc una altra vegada és afegint-me al manifest de les festes de foc i al dia que vam viure ahir a Berga amb les Guspires de Sants.
Al facebook ja hem publicat un àlbum de fotos més ampli.
Suposo que no cal que m'extengui en el que vam fer ahir a Berga perquè ja ho haureu vist a premsa, només dir que estem molt contents de posar el nostre granet de sorra en la lluita contra la directiva europea que pot fer desaparèixer les nostres festes de foc.
El Gerard va ser a Berga i us ho explica:
Vam anar cap a Berga a les 13 h. en autocar amb Les Guspires de Sants i vam arribar a les 14:30. Vam dinar tots junts, ens vam abrigar -ahir estavem a Berga a 0 graus- i ens vam vestir.
Ens vam ajuntar amb la resta de colles i vam estar tocant el tabal amb altres colles de diables. Va ser una mica aburrit perquè no ens moviem de lloc i vam estar molt de temps, fins que es va fer fosc.
Després vam començar a caminar cap a la plaça, els dracs, els diables i els tabalers, però no vam poder entrar a la plaça perquè estava de gom a gom.
La Mimi amb alguns diables petits estaven a la plaça perquè cremaven amb alguns dels diables petits.
Les Guspires de Sants es van quedar al passeig però la mama i jo vam decidir anar cap a la plaça. No ens podiem perdre una ocasió única per viure una patum.
Mentre feien els parlaments i cremaven els grans, vam intentar entrar a la plaça. Ho vam aconseguir a temps de fer el salt de plens.
Ens ho vam passar molt be saltant i fugint dels dracs. Vam estar a punt de caure varies vegades perquè la gent saltava i ens empenyia.
Vam veure a la mimi i les seves guspires petites a l'ajuntament de Berga, que està a la plaça. La vam saludar i vam tornar a la plaça a saltar.
Després del salt de plens vam tornar al passeig amb les guspires.
Vam tornar a l'autocar i vam parar a Manresa a sopar. Van sopar a l'aire lliure el pan amb tomàquet i pernil i coca que portàvem.
Estava molt bo però nosaltres estavem morts de fred i vam còrrer a acabar per pujar una altra vegada a l'autocar.
Vam arribar a Barcelona a 2/4 d'una de la matinada. A Barcelona també feia molt fred.





2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ualaaaa!! us ho deurieu passar molt bé no?? Bé, ja m'ho explicareu

maricruz ha dit...

va ser molt xulo ser-hi, però feia molt de fred.
Ja t'avisarem quan el Gerard faci de diable pel barri.